Wie is de behandelaar

Henriëtte van Poppel (1959)
klinisch psycholoog N.I.P., B.I.G. geregistreerd (bevoegd vanaf 1995)
psychotherapeut,  B.I.G. geregistreerd (bevoegd vanaf 1995)
gezondheidszorg psycholoog,  B.I.G. geregistreerd (vanaf 2005)

 

 

Lid van het N.I.P. (Nederlands instituut voor Psychologen).
De LVVP (landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten)
VcgP (Vereniging voor Clientegerichte psychotherapie)

Tijdens mijn studie psychologie KUN heb ik mij wetenschappelijk geschoold in de klinische psychologie en neuro- en revalidatiepsychologie. Hierna heb ik de basis opleiding voor gedragstherapie gedaan.
Daarna volgde ik de zes jaar durende fulltime postdoctorale opleiding tot klinisch psycholoog en specialiseerde ik me als diagnosticus en behandelaar.

Ik heb ruime ervaring als medisch psycholoog in het algemeen ziekenhuis. Ook ben ik werkzaam geweest in verschillende instellingen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben overheids-, BIG geregistreerd:  klinisch psycholoog, gezondheidszorg psycholoog en psychotherapeut.

Sinds 1998 heb ik een vrijgevestigde praktijk. Ik werk vanuit een cliëntgerichte, humanistische visie en gebruik de kracht van emoties om vastgelopen patronen te doorbeken. Als therapeut kan ik goed luisteren en staan empathie, onvoorwaardelijke acceptatie en echtheid voorop. 

Ik vind het van belang om goed aan te sluiten bij uw situatie, uw wensen en behoeften en zorg te bieden die er werkelijk toe doet. Uw wensen en doelen staan daarbij centraal. De therapie is gericht op het verminderen van uw klachten en problemen. Omdat een dergelijk proces moeilijk kan zijn, staan beleving, eerlijkheid en respect in het therapeutisch contact voor mij centraal.

Naast individuele therapieën verzorg ik supervisie en leertherapie voor psychologen-in-opleiding en psychiaters-in- opleiding. 

De therapie kan een korte behandeling zijn, maar ook langer indien nodig en meer inzicht gewenst is.

Als psychotherapeut werk ik volgens de 'Beroepscode voor Psychotherapeuten'. Deze is in mijn praktijk aanwezig ter inzage. Bovendien vindt u deze informatie op de website van de landelijke  Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten. (www.lvvp.info) of het N.I.P. (www.psynip.nl.)

De beroepscode omvat regels over o.a. privacy, dossierbeheer, klachten e.d.
 

Het GGZkwaliteitsstatuut kunt u hier downloaden: GGZkwaliteitsstatuut.pdf